MUNIpomaha.cz  |  24. 1. 2024, 11:05

2024 #slaskavostí

Příběh Alči: Jaké je to být dobrovolnicí?

„Stačí trocha vašeho času a můžete někomu změnit život k lepšímu,“ říká naše dobrovolnice Alča Pelíšková. Padli jsme jí do oka na jarmarku spolků na MUNI  a od té doby je součástí doučovací crew v Klubíku. Samotnou ji překvapilo, kolik dobrovolnických příležitostí MUNI POMÁHÁ nabízí. Mrkni na její příběh, třeba tě inspiruje. Buď jako Alča, pomáhej s námi.

Konference Hnutí Brontosaurus

Zajímají tě enviro témata a chceš:

  • Najít nové přátele, kterým není lhostejná příroda?
  • Sdílet své zkušenosti a inspirovat se ostatními?
  • Se naučit, jak můžeš právě ty být změnou, kterou chceš ve světě vidět?

Nabízíme dva volné lístky na konferenci Naděje pro Zemi, kterou 26. a 27. ledna pořádá Hnutí Brontosaurus na FSS MU. Bohatý program, přednášky, workshopy a galavečer a párty s podobně naladěnými lidmi. Páteční den začneš snídaní a jídlo máš v průběhu celé konference zdarma.

A co za to?

Budeš nás v průběhu pátečního dne, tj. 26. 1. reprezentovat na infostánku v Atriu FSS cca od 10 do 19 hod., pokud by tě zaujal nějaký program, určitě se prostřídáme.

Buď u toho s námi a pojďme rozvířit debatu o klimatu mezi ostatními!

Ukončili jsme roční projekt o dobrovolnictví

Loňský rok jsme se s dalšími 6 českými univerzitami věnovali tématu uznávání neformálního vzdělávání na vysokých školách ve spojení s dobrovolnictvím. Vznikla tak metodická příručka, která představuje různé možnosti uznávání dobrovolnických aktivit v rámci studia. Podívej se, k jakým závěrům jsme dospěli, stáhnout si ji můžeš zde.

 

Moudrá síť

Pro starší generace je střet s digitálními technologiemi docela oříšek. A proto je tu Moudrá síť, se kterou jsme spojili síly a chceme budovat tým digitálních asistentů, kteří pomáhají seniorům zorientovat se v online světě i ve fungování technických vymožeností, jako je chytrý telefon nebo tiskárna. Přidej se k síti asistentů i ty a pomáhej seniorům zvládnout nástrahy dnešního světa. Stačí si najít příležitost v naší aplikaci!

Doučuj

Doučuj a změň život dětem ze sociálně znevýhodněného prostředí. Pomoz žákům zvládnout studium základní školy a zábavnou formou se naučit důležité informace. Můžeš buď individuálně nebo se přidej k našim skupinovým aktivitám a zapoj se třeba do Klubíku, který startuje s novým semestrem.

Pomáhej a získej za to kredity

Protože si každé pomoci vážíme a chceme tě zároveň podpořit ve studiu, můžeš si zapsat jeden z šesti dobrovolnických předmětů:

Pokud máte jakékoli otázky, neváhejte se na nás obrátit! Jsme tu pro vás ??.

Vaše Masarykova univerzita

E-mail  pomoc@muni.cz

© 2024
Masarykova univerzita

Facebook     Instagram